Få et glot trægulv med en grundig gulvafslibning

//Få et glot trægulv med en grundig gulvafslibning

Få et glot trægulv med en grundig gulvafslibning

Når et sæbebehandlet trægulv bliver slidt, vil slitagen typisk manifestere sig i form af pletter og misfarvninger som ikke kan vaskes væk. Dette skyldes at trægulvets væske og smuds afvisende egenskaber går tabt så såre det slides.

Ved den indledende sæbe behandling blev fed sæbe arbejdet dybt ind i træværkets fibre, som således blev mættede og dermed dannede en beskyttende hinde i gulvets overflade. Denne sæbe hinde skal vedligeholdelse gennem hyppig vask med fed sæbe i form af sæbespåner.

Mindst én gang om ugen skal gulvet skrubbes grundigt og langvarigt, hvis det ikke skal miste sin beskyttelse. Forsømmer du denne rutine vil der hurtigt opstår misfarvninger i træværket. Disse består først og fremmest af nedtrådt støv og snavs, hvilket danner gråligt matte slidspor der hvor gulvet slides allermest. Du vil se de grimme slidspor foran døre og rundt om spisebordet eller lignende steder.

Solens skarpe uv stråler står også for en del af misfarvningen. De udtørrede træfibre vil nemlig have mistet det uv filter, som ofte er til stede i den sæbe som anvendes til sæbe behandling – og derfor vil gulvet antage en grim gullig nuance der hvor lysindfaldet er stærkest. Det kan for eksempel være foran vinduer og terrassedøre. Og endelig vil spildte væsker blive suget op i den porøse og ubeskyttede overflade hvor de vil indlejres og danne grimme skjolder og pletter.

Hvordan får jeg mit pæne lyse gulv tilbage?

Hvis du er træt af at se på den mosaik af misfarvede pletter, plamager og skjolder, som udgør dit før så pæne og ensartede trægulv, kan du med fordel vælge at lade en professionel gulvmand foretage en grundig og effektiv gulvafslibning. Hos Gulvkanonen kan du altid få et skarpt tilbud på en gulvafslibning med tilhørende efterbehandling udført af en gulvmand i dit lokalområde – læs mere på gulvkanonen.dk

 

By | 2020-06-11T23:24:17+00:00 juni 11th, 2020|gulvafslibning|Kommentarer lukket til Få et glot trægulv med en grundig gulvafslibning

About the Author: