Hvad er et hundeinternat?

//Hvad er et hundeinternat?

Hvad er et hundeinternat?

Et hundeinternat er et internat som udelukkende tager imod hunde – såvel voksne som hvalpe. Der findes mange dyreinternater rundt omkring i Danmark, og en del af disse er dedikeret til hunde. De fleste dyreinternater og hundeinternater hører under en organisation som for eksempel Dyreværnet, Dyrenes Beskyttelse, men der er også mange som er drevet af private for fondsmidler.

Mange hunde, som indleveres på hundeinternater, kommer fra problematiske forhold. For eksempel er der et stigende antal dyresager med mishandling og misrøgt, og de såkaldte hvalpefabrikker udgør også et stigende problem. En del hunde indleveres fordi deres ejere ikke længere kunne have dem, enten på grund af allergi eller fordi ejeren ikke kunne magte hunden. Og så er der selvfølgelig de ulykkelige tilfælde hvor ejeren er død fra sin bedste ven, og det fortvivlede dyr har måttet overgå til et hundeinternat.

Få hjælp til at finde den rette hund på dit lokale internat

Til alt held er forholdene på de danske hundeinternater forholdsvis gode. Hundene bliver jævnligt tilset af dyrlægen, og bliver hver dag luftet og socialiseret.

Internaterne er først og fremmest interesserede i at sørge for hundens trivsel så den er adopterbar. Og så er det selvfølgelig vigtigt for det enkelte internat at finde den rette ejer til en hund, således at den ikke risikerer at skulle indleveres på ny. Derfor vil du typisk skulle udfylde en del evaluerings formularer forud for adoption af en hund fra et internat. På den måde sikres det at internatet finder det rette match, således at forholdene er optimale for såvel dig som for din nye bedste ven.

Når du vælger at adoptere din hund fra et internat, giver du hunden en chance til. Det betyder alverden for denne hund – og du kan være sikker på at den vil være dig taknemmelig resten af sit liv. Du kan læse mere om hundeinternater på https://altomdyr.dk/fordele-og-ulemper-ved-at-koebe-dit-kaeledyr-paa-hundeinternat/ 

 

By | 2020-05-24T23:20:36+00:00 maj 24th, 2020|hundeinternat|Kommentarer lukket til Hvad er et hundeinternat?

About the Author: