Hvad hælder du fadøllen op i fra fadølsanlægget?
Der er nu næppe noget som at få sig en dugfrisk fadøl, om man så har stået i kø efter den længe, eller man kan gå direkte op til disken og købe en fadøl – eller få den gratis! – fra et anlæg a la torstein.dk/fadolsanlaeg-78.
Sådan et kan man jo have plads til i ens lille hjemmebar, men man kan også bruge den i en professionel bar, der har udskænkningstilladelse med videre, og så er den også praktisk at bruge, hvis man nu har et kræmmermarked, en festival eller bare en havefest, hvor man lige skal sætte et fadølsanlæg op under en pavillon.
Men lysten til øllet kan lidt forsvinde som nævnte dug fra solen, hvis den er skænket op i et forkert glas.
Og hvad er så et forkert glas?
Det guider vi dig lidt gennem her i resten af artiklen.
Fadøllen skal passe sammen med glasset
Hvis du er en rigtig øl-elsker, så har du selvfølgelig de egnede glas, som der er lavet sammen med den type øl, der kommer i de fustager, som der skal serveres fadøl fra.
Nogle ser det som lidt en forkert udgave af øllen, hvis man ikke får den fra dåse eller flaske, da man angiveligt kan smage forskel, men nogle sværger udelukkende til fadølsudgaven.
Indenfor bør man derfor have de egnede glas, der er lavet til den slags øl. Alternativt kan du bruge et ølkrus eller tilsvarende, men ve dig, hvis du bruger et saftevandsglas eller et vinglas for eksempel!
Det kan godt være, at det er et fåtal af folk, der kan smage en forskel her, men rent psykisk betyder det dog noget for mange.
Undtagelsen er så, når man serverer fadøl udenfor: Her bør man bruge plastikkrus, da det vil være for farligt med glas.
Den slags er også lettere at samle sammen bagefter og smide ud.