Find den rette hund til din familie

24 May 2020
Astrid Pedersen
Find den rette hund til din familie

Hunden er blandt de mest populære kæle og familie dyr i Danmark – og det er der mange gode grunde til. En hund er, såfremt den kommer fra gode kår og en tryg opvækst, sindbilledet på loyalitet og trofasthed.

De fleste hundeejere vil kunne skrive under på at hunden i løbet af ganske kort tid er blevet en integreret del af familien. En ægte familie hund er meget andet og mere end et kæledyr. Hunden kan meget hurtigt gå hen og blive de yngste familiemedlemmers bedste ven.

Langt de fleste mennesker, som har haft hund i deres barndom, tænker tilbage på denne med kærlighed og glæde. Og kniber måske oven i købet en lille tåre – for det er nemlig aldrig uden følelser, når man må sige farvel til en elsket snude.

Lad køb af hund følge grundig overvejelse

Til alt held lever en hund som regel omkring 12 år, før dette bliver aktuelt. Du bør fra begyndelsen være indstillet på at være hundeejer i alle disse år – uden pause. Dette betyder, at du ikke skal styrte ned til nærmeste internat eller kontakte et opdræt i det øjeblik ungerne begynder at plage om en hund.

Lige meget hvor meget de end lover at de nok skal gå tur med hunden, samle dens efterladenskaber op og huske at fodre den flere gange om dagen kan du aldrig overlade ansvaret for et levende dyr til en mindreårig. Derfor er det vigtigt, at du ønsker dig hunden lige så inderligt som børnene gør. Det er nemlig dig som står med det personlige og økonomiske ansvar for hunden fra det øjeblik I tager den hjem.

Hvordan ved jeg om familien er parat til en hund?

Hvis du er i tvivl om hvorvidt det at anskaffe en hund er den helt rigtig beslutning, kan du med fordel anvende tjeklisten på https://vores-dyr.dk/den-ultimative-tjekliste-foer-koeb-af-hund/ 

More articles