Hvilken type af bådmotor skal man dog vælge?
Valget af en bådmotor kan være svært, hvis man ikke har nogen anelse om, hvad man har med at gøre, eller man måske er nybegynder ud i det med at lege med båd.
Måske har man blot lejet en båd, og så er det sjældent så svært at finde ud af, hvilken bådmotor man skal have med at gøre her, for den følger for det meste med i lejemålet.
Så er det bare med at kunne kontrollere den, styre den, tænde den og fylde den op, hvis man skal gøre dette ved motoren.
For det mest typiske eksempel på en bådmotor er nok den påhængsmotor, som man ser, hægtet bagefter på på speedbåde, joller og mindre både.
Disse er forholdsvis nemme at bruge, da man så manøvrer båden ved at dreje akslen på motoren her, men det kan mest lade sig gøre med mindre både.
Når man er oppe i at have at gøre med større både, så er bådmotoren oftest bygget ind i båden og er en større motor af slagsen, da den jo skal kunne manøvrere en noget større båd omkring.
Derfor styrer man da heller ikke båden ved at regulere på motoren, men man har et ror, som man drejer på, hvorefter motoren agerer derefter med de indstillinger, man sætter den til, som man kan ændre i næsten det uendelige med moderne både.
Der er jo også undtagelser, hvor man ikke har brug for en bådmotor.
Det kan jo være ved en sejlbåd, hvor man helst vil bruge naturens elementer til at komme rundt, og man eventuelt kun har en bådmotor, man bruger i nødstilfælde.
Så kan det også være en lille jolle, hvor man bare padler omkring og nyder naturens skønhed ude på det åbne havn, hvor en larmende bådmotor ikke får lov til at forstyrre roen.