Hvor længe skal dit barns elskede kæledyr være på dyreklinik?

14 November 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er nok det næst-værste at skulle sige til et barn, der har knyttet et nært bånd til et kæledyr derhjemme, om det så er en kat, en hund, et hamster, en kanin eller noget helt andet:

“Vi bliver nødt til at sende [indsæt kæledyrs navn] på dyreklinik, for den/det er tydeligvis syg(t)!” hvorefter man tager til Værløse Dyreklinik, der ligger tættest på, ellers om man rejser langt for at besøge, fordi man ved, de har de bedste dyrlæger på stedet, og måske har man knyttet bånd til én bestemt samt personalet, som man har en god forbindelse og føler, vil kunne tage sig godt af kæledyret.

Måske bruger man ikke ligefrem ordet “dyreklinik”, for man siger nok nærmere, at man skal have kæledyret til dyrlæge, så det lyder mere specifikt og man kan finde den erfarne og uddannede person, der ved, hvor vigtigt det også er at forklare den slags i barns højde, så kæledyrets “ejer” også forstår, hvad der foregår.

Det værste, man nok kan sige til barnet, er, at man skal have dyret aflivet, så det forsøger man jo at undgå ved netop at komme til dyrlægen tids nok, så man ikke udsætter noget, før det er for sent og ikke kan udbedres.

Alle forældre vil jo gerne være deres børns superhelte, men det er jo ikke lige en selv, der kan stille en diagnose for, hvad der er galt med kæledyret, så man forsøger ikke at stikke blår i øjnene på barnet, men man vil heller ikke male Fanden op væggen.

Derfor siger man ikke for meget og ikke for lidt, og derfor kan man desværre virkelig ikke sige, før man kommer til klinikken, hvor længe kæledyret skal befinde sig der, og dermed hvor længe barnet skal undvære det.

Og det er også det bedste at undlade at sige, så man ikke skruer forventningerne for højt op for barnet.

More articles