Lær dansk – over tid

21 July 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

De fleste af os ville ønske, at vi kunne tilegne os nogle evner lige med det samme uden større besvær end lige at forstå det simple ved sagerne, og så satte resten sig.

Men for det første er det jo sjældent, at vi alle er naturtalenter, mens andre af os er gode på nogle områder, mens vi er knapt så gode til andre – og så er der autister, der kan være umanerligt gode til en eller få ting, men ikke forstå det basale i verden.

Ligeledes er der folk, som er gode til sprog, mens de måske ikke er så gode til matematik. Det er det med sproget, som vi vil komme ind på i denne artikel.

Hvis du kan læse dette uden de store problemer, så er du nok god til dansk, og måske er du vokset op med det. For de af os, der har lært sproget som spæd eller derfra, så falder det os meget naturligt at tale det.

Vi lægger nok næppe altid mærke til, hvornår der er problemer med sproget, kommunikationsvanskeligheder, lighed mellem ords udtale, men forskellige betydninger deri; ligeledes kan udtales i sig selv være problematisk med dansk.

Derfor siger man da også, at dansk er et af de sværeste sprog i verden at lære, hvis man skal starte helt fra bunden – specielt som ældre, hvor man ikke suger lærdom til sig lige så hurtigt intuitivt, som når man er lille.

Således bør man nok væbne sig med tålmodighed, hvis man skal lære dansk, også selvom man går et fabelagtigt sted som https://fegu-hellerup.dk/dansklaerere/ med viste undervisere, for det er stadig ingen garanti for, at man bliver god til sproget.

Men med dette valg er man godt på vej, og man behøver ikke blive ekspert i dansk. Mindre kan også gøre det, så man kan tale og begå sig på dansk.

More articles