Start ikke en tilbygning uden tilladelse!

30 November 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Og med tilladelse mener vi ikke (kun), at du forhører dem, du bor sammen med, hvis du ejer stedet selv, om det er okay, at du laver den her tilbygning.

Men lad os sige, at du går med planer om at lave en tilbygning i Frederikshavn, hvor du har din bolig, som du ser trængende til en tilbygning.

Det kan jo være alt fra, at du vil bygge lidt til på en facade på dit hus, eller du har lyst til at bygge et større skur i haven.

Der er jo forskel på, om man bygger noget permanent, eller om det kan flyttes relativt hurtigt såsom ved et legehus til børnene.

Desværre går der nogle gange bureaukrati i det, fordi man skal indhente tilladelse fra kommunen til at gøre den slags.

Det gider man måske ikke vente på, så man starter bare alligevel – det kan vi ikke anbefale!

Hav papirarbejdet på plads først

Der er regler for, hvor meget, stort og småt man må bygge, når det skal være noget permanent, og det skal der indhentes tilladelse til.

Det er jo ikke bare værdien på ens hus, der ændrer sig, hvilket kan være smart nok, men lokalplanen ændrer sig også, så den slags skal indberettes.

Og det kan desværre ende med, at man får et afslag på den ansøgning.

Så kan man ende i en “kamp” med kommunen om, hvorvidt det er den rette beslutning eller ej, men man skal ikke bare begynde at bygge alligevel og håbe, at kommunen ikke opdager det – om man så har søgt tilladelse forud eller ej.

For hvis man bliver opdaget, og det er der stor risiko for, så kan det ende i noget være bøvl.

Så hvor meget du end ønsker den tilføjelse til huset, så bliver du nødt til at have fået lov først.

More articles