Tydelige tegn på en god tapasbar

17 August 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Så er beslutningen taget, at dagens anretning skal byde på tapas, men du orker ikke selv at lave det, eller du vil gerne forkæles eller vise andre, hvordan man kan få tapas ude i byen, selvom du ikke er så velbevandret udi den retning.

Derfor er der meget på spild, for det kommer både til at påvirke din opfattelse af den givne tapasbar, som det vil påvirke de andre, du har taget med – og ultimativt, om I bliver mætte nok af måltidet, hvis det skal være et af de større.

Der er ikke noget værre, end man må svinge forbi en grillbar eller smøre nogle madder, når man kommer hjem, fordi maden på en restaurant eller café var for ringe.

Nu ved vi jo ikke, hvilken tapasbar der er nærmest dig, men der er nogle udstikkere, du kan gå efter, når du skal finde ud af, om stedet er værd at besøge.

For det første kan du undersøge på nettet, om stedet har fået positive anbefalinger. Er dette tilfældet, skal man lige se nærmere, om de anbefalinger ser kunstige ud eller er betalte. Det kan man ofte se på grammatikken ved dem.

Det aller bedste er selvfølgelig, at man kan få en direkte og gerne mundtlig anbefaling fra nogle, der kan fortælle en, om stedet er værd at besøge eller ej.

Når man så har sat sig, så bemærk, om personalet kredser om jer og har tid, eller der ser ud til at være stresset på stedet.

Dernæst er der intet i vejen for at spørge lidt ind til råvarerne, om man laver dem selv, hvordan man kan få dem serveret, og hvor de er fra eventuelt.

Det skal personalet gerne vide, uden de skal retur til køkkenet for at spørge om den slags for en.

Bagefter den oplevelse på den tapasbar bør du gøre andre en tjeneste for fremtiden og anmelde stedet ærligt.

More articles